dinsdag 5 juli 2011

wist-je-datjes

ik ben indertijd begonnen met bloggen om m'n frustraties te kunnen afschrijven van me. om hier mijn gal uit te spugen, bij momenten uitspraken te doen die in het echte leven niet aanvaard zouden worden uit onbegrip. kortom, dit was hier zo'n beetje mijn virtuele psycholoog.
ondertussen is het therapeutische aspect van mijn schrijven wat op de achtergrond geraakt, uiteraard komt dit door mijn klein wonder met punkallures, genaamd juliette.

nu wil ik verder schrijven voor haar. ik dacht dat het wel leuk zou zijn als juliette hier later kon lezen hoe ze veranderde, van maand tot maand, welke maniertjes ze kreeg en mettertijd ook welke deugnieterij ze uitspookte.

ik begrijp maar al te goed dat wie nog in de mmm meedraait helemaal geen boodschap heeft aan schrijfsels over een baby. dus voor wie dit te pijnlijk of te irritant wordt, gooi deze link uit je favorieten, ik neem niemand iets kwalijk, integendeel!


4 maanden
gisteren is juliette 4 maanden geworden. het gaat allemaal zo snel dat ik amper kan volgen.
ongelooflijk hoe zo'n klein ding evolueert en bijleert. dat hulpeloze mensje die onlangs uit mijn buik tevoorschijn kwam neemt sinds een paar dagen haar voetjes vast als ze op haar rug ligt. af en toe lukt het al om haar teentjes in haar mond te duwen. dat is het lot van alles wat ze in haar handen krijgt: het verdwijnt in de mond.
het is ook een enorm friemelgat. 's nachts wordt ze er zelfs wakker van en dan begint ze te vertellen... (de inhoud van de verhalen moet ik je wel schuldig blijven). een flesje melk is dan het enige wat haar terug in slaap krijgt. het gevolg is dat ik rondloop met aanzienlijke zakken onder mijn ogen en een mond die constant op geeuwen staat. maar ik klaag niet hoor, als ze dan 's morgens lacht naar me dan ben ik alles vergeten.

juliette rijdt mee in de bakfiets naar de creche 's morgens (bij deftig weer). en als we over een oneffen ondergrond rijden dan begint ze te 'zingen' omdat ze het leuk vindt dat haar stem dan trilt, supergrappig :).
haar kuif staat nog altijd hardnekkig in de lucht. 'k heb al ondervonden dat ze die proberen plat te krijgen in de creche maar ze zijn er nog niet in geslaagd, oef.:)

morgen gaat ze mee naar antwerpen met de trein, shoppen kun je niet vroeg genoeg leren!to be continued!

2 opmerkingen:

Lie zei

Woooooaaaaaw, zowel de kleine als die fiets zijn de max.
't Ziet er mij gelijk niet veilig uit op die foto te zien, alsof die maxicosi er elk moment uit kan kletsen, maar dat zal wel optisch bedrog zijn zeker? ;-)
EN ZE MOETEN VAN HAAR KUIF BLIJVEN NONDEDZJU!!! *g*

Date gij ons hier maar geregeld op jong, ik zie dat volledig zitten!

Tascha zei

Hihi super!! Zo'n bakfiets lijkt me héél tof, maar volgens mij lukt me dat nooit om daar ergens (zonder ongelukken) mee te komen :-D.
Je kleine meid doet het super hoor en houdt ons maar op de hoogte!!
En zoals Lie zegt, ze moeten van haar kuif afblijven!!

Liefs X